طلاق در لغت به معناي رهايي، ترک کردن و آزاد کردن است. در واقع وقتي مردي همسرش را طلاق مي‌دهد او را ترک نموده و رها مي‌سازد و در اصطلاح، عبارت است از پايان دادن شويي به وسيل? زن و شوهر و در حقوق عبارت است از انحلال عقد نکاح با رعايت تشريفات ويژه.دعواي طلاق ممکن است به سه صورت مطرح شود:



  1. طلاق به درخواست مرد (زوج)

  2. طلاق به درخواست زن (زوجه)

  3. توافق زوجين براي طلاق.


 


طلاق چيست؟


طلاق به درخواست مرد چگونه است؟


اگر مردي بخواهد همسر خود را طلاق بدهد بايد به دادگاه رجوع و دادگاه با ارجاع اختلاف به داوري اقدام به صلح بين زوجين خواهد کرد همان‌گونه که قانونگذار در ماده 27 قانون حمايت خانواده مصوب 1391 بيان نموده، در کليه موارد درخواست طلاق به جز طلاق توافقي ارجاع به داوري از ضروريات مي‌باشد، پس از صدور قرار ارجاع امر به داوري هريک از زوجين مکلفند ظرف يک هفته از تاريخ ابلاغ يک نفر از اقارب خود را که متأهل بوده و حداقل سي سال داشته باشد و آشنا با مسائل شرعي، خانوادگي و اجتماعي باشد به عنوان داور معرفي نمايند و در صورت امتناع از معرفي داور يا عدم توانايي دادگاه، خود يا به درخواست هر يک از طرفين به تعيين داور مبادرت مي‌نمايد.


در معرفي داور از طرف زوجين در صورتي که محارم زوجه که همسرشان فوت کرده باشد يا از هم جدا شده باشند در صورت وجود ساير شرايط داوري به عنوان داور پذيرفته مي‌شود، همان‌گونه که در ماده 28 قانون حمايت خانواده مصوب 1391 و تبصره 1 و تبصره 2 آن با همين مضمون ذکر گرديده است. بعد از معرفي داور و اظهارنظر ايشان مبني بر عدم سازش زوجين، گواهي عدم امکان سازش از طرف دادگاه صادر و براي تسليم به دفتر رسمي ازدواج و طلاق پس از تاريخ ابلاغ رأي قطعي يا قطعي شدن رأي سه ماه اعتبار دارد که به موجب اين گواهي صيغ? طلاق جاري و ثبت مي‌گردد و قانون‌گذار در ماده 29 قانون حمايت خانواده مصوب 1391 تصريح نموده، دادگاه ضمن رأي خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج تکليف جهيزيه، مهريه و نفقه زوجه، اطفال و حمل را معين و همچنين دادگاه بايد با توجه به وابستگي عاطفي و مصلحت طفل، ترتيب، زمان و مکان ملاقات وي با پدر و مادر و ساير بستگان را تعيين کند. ثبت طلاق موکول به تأديه حقوق مالي زوجه است. طلاق در صورت رضايت زوجه يا صدور حکم قطعي داير بر اعسار زوج يا تقسيط محکوم به نيز ثبت مي‌شود. در هر حال هرگاه زن بدون دريافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضايت دهد مي‌تواند پس از ثبت طلاق براي دريافت اين حقوق از طريق اجراي احکام دادگستري مطابق مقررات مربوط اقدام کند.


ادامه مطلب در :طلاق چيست و چگونه براي طلاق اقدام کنيم؟+انواع طلاق


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : طلاق ,داور ,دادگاه ,درخواست ,معرفي ,اقدام ,معرفي داور ,براي طلاق ,خانواده مصوب 1391 ,قانون حمايت ,حمايت خانواده مصوب ,قانون حمايت خانواده مصوب ,طلاق اقدام کنيم؟
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

الفباء GtA BaZZaN| جی تی ای بازان آب و آینه شرکت خوشه صبا زير مجموعه هلدينگ صبا ميهن RECTOR1000 فروش فلزیاب | 09100061386 تارنگار روستای کورده best-sites بانک آثار صوتی دینی و ارزشی ممکو پایگاه تصاویر زیبا سازی وبلاگ