سفته همانند چک و برات يک نوع وسيله پرداخت غير پولي محسوب مي شود که مطابق آن، صادر کننده تعهد مي نمايد در تاريخ مشخصي و يا بدون تاريخ و به صورت عندالمطالبه، مبلغ معيني را در وجه حامل يا شخص معين و يا به حواله کرد آن شخص، کارسازي نمايد. امروزه تهيه سفته کار دشواري نيست و حتي در دکه هاي رومه فروشي هم قابل تهيه است. ولي بايد در نظر داشت که خريد آن از بانک، خطر جعلي بودن و يا پرداخت مبلغي گران تر از بانک را به دنبال دارد. لذا با تهيه سفته از بانک، مي توان از اين خطر ها جلوگيري نمود.


آشنايي با قواعد سفته


 


قيمت و ماليات سفته


هر سفته يک مبلغ اسمي دارد که برروي فرم چاپي آن مندرج است و فقط تا همان ميزان، مي توان بر روي آن مبلغ نوشت. براي مثال جهت صدور سفته اي به مبلغ ده ميليون تومان بايد سفته اي تهيه نمود که مبلغ اسمي آن کمتر از اين ميزان نباشد.


قيمت هرورق آن نيز بر اساس مبلغ اسمي آن متفاوت است که به عنوان ماليات از افراد دريافت مي شود.


براي مثال براي تهيه سفته اي که مبلغ اسمي آن صدو پنجاه ميليون ميباشد ،بر اساس تعرفه مصوب 1398 بايد هفت هزار و پانصد تومان به عنوان ماليات پرداخت نمود.


نحوه تکميل سفته مطابق قانون


هر سفته يک فرم چاپي مخصوص به خود دارد و حاوي مندرجاتي است که بايد به درستي آن ها را کامل نمود.


مطابق ماده 308 قانون تجارت، برخي از اين نکات از شرايط اساسي اعتبار سفته مي باشد و عدم رعايت آن ها سفته را از سنديت و اعتبار مي اندازد؛ مثل مهر و امضاء، مبلغ، گيرنده وجه و تاريخ پرداخت ولي ساير مندرجات سفته مانند مکان تأديه و … از سنديت و اعتبار سفته نمي کاهند ولي قيد آن ها ضروري است.


بطور کلي مطالبي که در سفته بايد قيد شود شامل موارد زير مي باشد:


ادامه مطلب در:   آشنايي با قواعد و قوانين سفته


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

محافظ برق وب کدر - آموزش زبان های برنامه نویسی تحت وب برهون توپ120 کد هاي تخفيف ديجي کالا نوشیدنی های صددرصد طبیعی گیلان دیدنی پیج های اینستاگرام مشهورترین بازیگران و فوتبالیست های ایرانی و خارجی نگین طبیعت David