مطابق ماده 308 قانون مدني « غصب استيلا بر حق غير است به نحو عدوان….» قانون گذار درتعريف غصب شرايط تحقق غصب را اينگونه بيان مي کند:



  1. تسلط غاصب بر مال مغصوب و در اختيار گرفتن آن.

  2. عدم تسلط فرد بر مال و صرف تصرف و مانع شدن در مقابل ديگري.


 



  1. غصب و غاصب


براي استفاده از مال خود را نمي توان عنوان غصب داد. مغصوب ممکن است يک عين، حق مالي و منافع يک مال باشد، مانند خانه، موبايل، اتومبيل، حق انتفاع و حق ارتفاق و اينکه کسي عين مستأجره را غصب نمايد و مستأجر را از آن بيرون اندازد و هم چنين نمونه ديگر مانند آنکه اگر کسي بدون آنکه اموال ديگري اعم از اتومبيل، خانه ديگري را به تصرف خود درآورد و مانع استفاده مالک از خانه با اتومبيل شود عمل وي غصب محسوب نمي شود. پس، موضوع غصب ممکن است عين يا منفعيت يا حق مالي باشد.غاصب بدون اذن و اجازه دارنده يک حق و بدون مجوز قانوني بر مال او استيلا(تسلط) يابد و دليل مسئوليت غاصب به حق ديگري است؛ به عبارتي ديگر اگر شخصي با علم به عدم استحقاق خود بر حق غير تسلط يابد عمل او غصب است و اگر بدون علم بر حق غير استيلاء يابد درحکم غاصب است.


ادامه مطلب در:  دانستني هاي مرتبط با غصب


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ادبیات معاصر افتاب تابان نوشته های پراکنده یک شب پره فروشگاه اینترنتی دیجی کالا تعمير و نصب وفروش سيستم هاي حفاظتي ساختمان دانلود آهنگ جدید از خواننده های ایرانی فروشگاه کشاورزي زمين من Dale